<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Binnenkort gemakkelijk woninginformatie ophalen en aandachtspunten AFM bij gebruik adviessoftware

0 reacties

In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws van MeetingpointAdvies. Onderwerpen van deze maand: Binnenkort gemakkelijk woninginformatie ophalen en aandachtspunten AFM bij gebruik adviessoftware.

Binnenkort beschikbaar! Ophalen van woninginformatie

In juli introduceren wij een nieuwe module in MeetingpointAdvies. Met de nieuwe module kun je op basis van een postcode en huisnummer informatie over een woning ophalen. Die gegevens kun je gebruiken bij een advies aan klanten. Bijvoorbeeld: inschatting van woningwaarde of weergave van energielabel bij een woning. De module komt tijdelijk gratis beschikbaar voor gebruikers van MeetingpointAdvies.  

Onderzoek AFM naar gebruik adviessoftware

De AFM heeft recent de resultaten gepubliceerd over een onderzoek naar veelgebruikte software ter ondersteuning van advies van het intermediair op het gebied van AOV. Klik op deze link voor volledige het bericht op de website van de AFM. De focus van de AFM ligt met name op informatiebeveiliging en goede omgang met software binnen het adviesproces. De AFM komt onder andere met onderstaande aandachtspunten. 

Als financieel adviseur beschik je over vertrouwelijke klantdata. Het is dus belangrijk dat je er zorg voor draagt dat die data op een goede manier is beveiligd. Bij MeetingpointAdvies onderkennen we dit belang. Goed om te weten is dat MeetingpointAdvies ISO gecertificeerd is op dit gebied.  

De AFM wijst op het belang van goede dossiervorming. Binnen MeetingpointAdvies gebeurt vastlegging van de gemaakte keuzes binnen een klantdossier standaard volledig digitaal. Zorg wel zelf voor een goede vastgelegde onderbouwing van het advies . Je kunt dit doen met behulp van het sjabloon van een adviesrapport als onderdeel van MeetingpointAdvies. Je kunt dit rapport eventueel specifiek voor jouw kantoor laten opmaken.  

Aanvullend wijst de AFM erop dat je bij gebruik van de software goed in kaart moet brengen op welke manier de software ondersteunt en wat je zelf moet doen om tot een goed advies te komen. Heb je vragen over op welke wijze MeetingpointAdvies jouw ondersteunt? Neem contact met ons op. 

Over de auteur.