<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Advies en belangenbehartiging bij letselschade

0 reacties

Een goed advies bij letselschade is belangrijk. Als adviseur kunt u in toenemende mate geconfronteerd worden met vragen over letselschade bij een ongeluk.

Ongeluk in een klein hoekje

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit blijkt al uit het nog altijd stijgende aantal fietsongevallen in Nederland. Nergens ter wereld wordt zo massaal de fiets gepakt om naar school of het werk te gaan, een bezoekje te brengen of erop uit te trekken. De voordelen van fietsen zijn dan ook groot: lekker buiten, gezond, geen files, overal tussendoor, nooit een parkeerplek zoeken, 24 uur per dag beschikbaar en goedkoop. 

Deze populariteit kent echter ook een keerzijde. Het aantal ongevallen neemt namelijk in z’n totaliteit toe. Veilig Verkeer Nederland heeft becijferd dat jaarlijks maar liefst zo’n 65.000 fietsers op de Eerste Hulp van een ziekenhuis belanden. Opvallend daarbij is dat het aantal omgekomen fietsers onder de 60 jaar is gedaald van 85 naar 54 per jaar, terwijl een fietstocht met dodelijke afloop van 60-plussers is gestegen van 96 naar 135 per jaar.

De stijging van het aantal elektrische fietsen in combinatie met de toename en diversiteit van rotondes zijn hiervoor belangrijke oorzaken. De roep om de bescherming van fietsers duurt onverminderd voort. Evenals goede belangenbehartiging van slachtoffers met letselschade door een fietsongeval. Regelmatig staat Mooyman en Partners slachtoffers van een fietsongeluk bij.

Inmiddels telt Nederland 1,9 miljoen elektrische fietsen. Het gemak van de elektrische fiets en de snelheid maakt dat men vaker de fiets pakt en meer kilometers rijdt. Terwijl de snelheid in combinatie met oudere bestuurders en grote verschillen in snelheid met het overige fietsverkeer juist vaker leidt tot een ongeval. Zeker op de steeds drukker wordende fietspaden.

Een andere oorzaak van de toename van fietsongevallen is het aantal rotondes, inmiddels ruim 5.000. Een belangrijke oorzaak voor ongelukken is de diversiteit aan rotondes en – nog lastiger – de diversiteit aan verkeersregels. Voor zowel de fietsers als de automobilisten is het lang niet altijd duidelijk wie voorrang heeft.

 

Wat te doen bij letselschade?

Belangenbehartiging bij letselschade vraagt om expertise en persoonlijke aandacht. Elk ongeval is weer anders, evenals de omstandigheden van het slachtoffer. Door te kiezen voor een erkende specialistische partij bent u verzekerd van professionele hoogwaardige dienstverlening en van heldere, volledige communicatie richting uw cliënt én naar u als financieel adviseur.

Als een relatie zich bij u meldt met de melding dat hij, of één van zijn gezinsleden, betrokken is bij een ongeval, kunt u de volgende tips toepassen. Hiermee zorgt u ervoor dat uw reputatie als uitstekend onafhankelijk adviseur nogmaals wordt bevestigd.

  1. Meld uw relatie zich met letselschade door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of door een dier, wijs hem of haar dan op eventuele rechtsbijstandverzekering.
  2. Of schakel in dergelijke gevallen direct een in letselschade gespecialiseerde belangenbehartiger in. Ga hierbij zorgvuldig te werk en zoek een partij met een kwaliteitskeurmerk, zoals bijvoorbeeld een erkende NIVRE Register Expert of iemand die aangesloten is bij het Register Letselschade of de vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie:

Meer over schade particulier

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl