<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Een goede inventarisatie is het halve werk

0 reacties

Om ons adviesplatform zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de adviseur kom ik bij veel advieskantoren over de vloer. In die gesprekken inventariseer ik de behoeften van de adviseur en ook de manier waarop het adviestraject is ingericht. Daarin kom ik uiteenlopende manieren tegen hoe kantoren dit hebben ingericht. De één doet zijn of haar inventarisatie nog op het zogenaamde bierviltje of sigarendoosje en anderen die een keurige standaard volgen. Daartussen zit een groep die ergens zelf een vorm hebben gevonden, maar toch niet geheel voldoet.

De AFM heeft in haar leidraad opgenomen dat bij het geven van advies voor het bemiddelen in inkomensverzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de consument, de passendheid van het advies en de kwaliteit van de bemiddeling belangrijk is. De AFM geeft richting aan de kwaliteit van advies en bemiddeling in inkomensverzekeringen en houdt hier toezicht op. 

Ervaring leert dat de adviseur niet altijd de tijd neemt om zijn/haar proces te controleren en te verbeteren waar nodig. Dat is een gemiste kans. Eigenlijk zou de adviseur periodiek onder loep moeten nemen of er met nieuwe methoden efficiënter kan worden gewerkt en of het proces nog voldoet aan de laatste wet en regelgeving. Fijner is als men met software werkt die automatisch hieraan voldoet of hem helpt bij het inventariseren.

Het digitaal klantprofiel in MeetingpointAdvies is zodanig ingericht dat de klant dit zelf eenvoudig online kan invullen of samen met de adviseur kan doen. Beide partijen doorgaan een volledig proces om het in één keer goed te doen. Hierbij heeft MeetingpointAdvies rekening gehouden met alle vragen die onze toezichthouder verlangt, maar ook die van de verzekeringsmaatschappijen. Omdat het een digitaal formulier is kan men deze gegevens direct hergebruiken in zijn of haar adviesrapport, de vergelijker, offerte en aanvraag. Bekijk hier de voordelen.

De klant is zo verzekerd dat hij of zij een goed klantbeeld afgeeft en de adviseur is gewaarborgd dat zijn of haar dossier op orde is. Zo kan er op basis van het klantprofiel altijd een goed advies worden gegeven.

 

AOV Handboek

Bekijk ons AOV handboek en ontdek de nieuwste ontwikkelingen rondom Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Handboek-AOV-advies-MPADownload het handboek

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl