<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Keuze tussen rendabel en kwalitatief AOV advies voor de adviseur

0 reacties

Wie tegenwoordig AOV adviseert wordt haast gedwongen om een keuze maken tussen een rendabel en kwalitatief advies. Het is een tijdrovend traject als de adviseur niet de juiste tools gebruikt. 

In dit artikel worden interessante uitgangspunten en oplossingen beschreven waar de adviseur rekening mee kan houden bij advies op arbeidsongeschiktheid. Ook komt naar voren dat de adviseur geneigd is om de advisering over inkomensrisico’s uit de weg te gaan vanwege het complexe karakter. In het bijzonder bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is de gedachte dat dit veel werk met zich meebrengt. Een misvatting?!

De adviseur zit als het ware in een spanningsveld  om rendabel en kwalitatief advies te leveren. Eigenlijk heeft de adviseur geen keuze, beide aspecten moeten gewaarborgd worden. Een efficiënt adviesproces is daarom voor hen een must. Voor elk adviesgesprek geldt, zoals bij een kredietgesprek, dat de inventarisatie een heel belangrijk onderdeel is. Deze ligt grotendeels in lijn met die van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarmee het direct een kans wordt als deze informatie wordt meegenomen in het gesprek. Echter kost dit onderdeel veel tijd. Het digitale klantprofiel van MeetingpointAdvies ondersteund de adviseur in een interactief inventarisatietraject. Daarmee legt de adviseur altijd de juiste basis voor een gedegen marktvergelijkering en kan men direct bij elke maatschappij een offerte opvragen en digitaal de aanvraag indienen. Dit bespaard veel tijd en geld.

Bereken hier uw besparing met de adviessoftware van meetingpointAdvies

De onderbouwing van het advies kan men vervolgens kwijt in een mooi opgemaakt adviesrapport wat de adviseur in MeetingpointAdvies kan genereren en bewerken. Dit levert een enorme tijdsbesparing op! Kijk op onze website www.meetingpointadvies.nl hoeveel tijd jij kan besparen en welke producten jij wilt vergelijken.

Handboek-passend-AOV-advies-MPADownload het hankboek 'een passend AOV advies' om weer up-to-date te zijn van alle feiten rondom AOV.

Download het handboek

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl