<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

How to: printen en digitaal versturen naar de maatschappij

0 reacties

Hoe print ik een ingevuld aanvraagformulier in Meetingpoint voordat ik het digitaal verstuur naar de verzekeringsmaatschappij? 
 
In de AOV-vergelijker kun je het ingevulde aanvraagformulier printen voordat je de aanvraag digitaal inschiet bij een van de aangesloten maatschappijenDit zorgt ervoor dat jouw klant het aanvraagformulier op papier kan ondertekenen voordat je de verzekering gaat aanvragen. Let op! In principe is de digitale akkoordverklaring in Meetingpoint voor de maatschappij afdoende. Het uitgeprinte aanvraagformulier is daarom ook enkel en alleen bestemd voor dossiervorming.
 
Waar kan ik het ingevulde aanvraagformulier vinden? 
In het tabblad contractaanvraag bevindt zich onderaan de pagina de knop voor het printen van het ingevulde aanvraagformulier:  ‘overzicht printen’. 
  Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 1
 
 
Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 2


Hoe werkt het? 
 
Stap 1 
Ga naar het tabblad ‘zoeken’ en selecteer bij ‘wat wilt u zoeken’ de optie ‘offerte’. Vervolgens vul je in het tekstblok eronder de achternaam in van de betreffende klant. Klik tot slot op ‘zoek’ en open de offerte welke van toepassing is door op het blauw opgelichte woord ‘openen’ te klikken.  
 
 Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 3
 

 
Download het handboek

Stap 2 
Het scherm om de aanvraag te starten wordt nu direct geopend. In het digitale aanvraagformulier vul je de resterende gegevens en acceptatievragen in en klik je onderaan de pagina op de knop volgende.  
 
 Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 4
 
 Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 5
 

Stap 3 
Hierna volgt een overzichtspagina waar je de ingevoerde gegevens nog een keer kunt controleren. In dit scherm kun je geen aanpassingen verrichten. Klik onderaan de pagina op ‘overzicht printen’.  
 
 Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 6

 

Vervolgens wordt het ingevulde aanvraagformulier in PDF geprint. 
 Handige tips voor printen en digitaal versturen naar de maatschappij afb 7
 
 

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen kun je verder met het digitaal aanvragen van de gewenste AOV via Meetingpoint. Naast de knop ‘overzicht printen’ bevindt zich de knop ‘aanvraag versturen’ om de aanvraag direct digitaal naar de betreffende verzekeringsmaatschappij te versturen. 
Handboek-AOV-advies-MPADownload het handboek

Over de auteur.