<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

How to: MeetingpointAdvies ORV vergelijker

0 reacties

De ORV-vergelijkeAls uitbreiding op onze dienstverlening hebben we sinds  1 maart 2018 de ORV-vergelijker toegevoegd aan het platform van MeetingpointAdvies. Met de ORV-vergelijker van MeetingpointAdvies kun je actuele ORV-premies en voorwaarden vergelijken van alle maatschappijen.

Hoe werkt het?

Klik op het tabblad ‘Vergelijken’.
Howto MeetingpointAdvies ORV vergelijker afb 1


Klik vervolgens op ‘ORV vergelijken’.
Howto MeetingpointAdvies ORV vergelijker afb 2

Op het eerste scherm vul je de klantgegevens van de eerste en eventueel tweede verzekerde in en klik je onderaan de pagina op ‘volgende’.

Howto MeetingpointAdvies ORV vergelijker afb 3


Op het tweede scherm kun je de ORV samenstellen. Hier kun je de premiebepalende factoren aanpassen. Klik na het aanpassen op ‘bereken premie’. Vervolgens worden alle premies getoond. De premies zijn gecategoriseerd in ‘premie eerste termijn’, ‘totale premie’ en ‘totale vergelijkingspremie’. De producten worden initieel gesorteerd op de laagste totale vergelijkingspremie. Je kunt vervolgens de producten op elke willekeurige kolom sorteren.

Howto MeetingpointAdvies ORV vergelijker afb 4
Let  op:

De totale premie is de som, ofwel de optelling van alle nominaal verschuldigde premies en eventueel aanvullende kosten die kunnen gelden. Er wordt geen rekening gehouden met inflatie (rente) en ook niet met kansen op overlijden. Dus 10 jaar lang een premie van € 5,- per maand is een totale premie van € 600,-

De totale vergelijkingspremie (TVP) is de som van de contante waarden van alle premies en eventueel aanvullend verschuldigde kosten. Dat betekent dat dat alle betalingen worden “gewaardeerd” op tijdstip nul. Hierbij wordt rekening gehouden met rente en met de kans op premiebetaling (op basis van sterftekansen). De TVP is lager dan de Totale Premie.

Om op voorwaarden te vergelijken dien je de gewenste producten te selecteren in de eerste kolom. Wanneer je de gewenste producten hebt geselecteerd klik je op ‘voorwaarden vergelijken’. (1) Je kunt maximaal 3 producten tegelijk op voorwaarden vergelijken. 

Naast de optie voorwaarden vergelijken, zie bovenstaande afbeelding, kun je ook kiezen voor de optie ‘printen’. (2) Wanneer je klikt op deze knop wordt er een PDF bestand geprint met daarin het totale overzicht van de klantgegevens en alle ORV premievergelijkingen. 

Voor meer informatie kun je op de (3) ‘info’ button klikken en wordt je direct afgezet op de publieke website van de betreffende verzekeraar.

Howto MeetingpointAdvies ORV vergelijker afb 5

Wanneer je op de knop voorwaarden vergelijken hebt geklikt, wordt in de onderstaande pagina de voorwaardenvergelijking getoond van de door jouw geselecteerde producten. Bovenaan de pagina kun je kiezen voor een compacte of uitgebreide weergave van de voorwaarden. Initieel wordt de compacte weergave getoond. 

Je kunt de actuele voorwaarden ook benaderen/printen door op de blauwe link ‘voorwaarden’ te klikken. Wanneer je op de link klikt zal er een PDF worden geopend met daarin de algemene voorwaarden van het betreffende product. 

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl