<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Is de financieel adviseur waardevol in een digitale omgeving?!

0 reacties

De wet van Moore vertelt ons o.a. dat over vijf jaar de adviessector vergaand gedigitaliseerd zal zijn. Steeds meer advieskantoren verkennen de mogelijkheden daartoe. Maar is deze digitale transformatie nu een kans of een bedreiging? Hoe kan de financieel adviseur waardevol blijven in een digitale omgeving? Lees het in deze blog.

Ontdek als financieel adviseur de kansen die digitale transformatie biedt in acquisitie, advies en beheer. Kunstmatige intelligentie verandert de advieswereld in een omgeving waarin ‘alles’ digitaal wordt. Internet of Things, Cloud Computing en Big Data zijn enkele technologieën waarmee kunstmatige intelligentie zich ‘voedt’. Machines leren meer en meer hoe mensen zich gedragen. Denk alleen al aan de beslissingen die worden genomen op basis van algoritmes van bijvoorbeeld  Facebook. Op de beurs handelen algoritmes vaak al geheel autonoom.

De verzekeringsbranche is over de gehele linie gevoelig voor Internet of Things, Cloud Computing en Big Data. Verzekeraars buigen zich op grote schaal over digitalisering en robotisering, zoals chatsbots. De oplossingen die ze inzetten, ondersteunen medewerkers bij processen zoals het afhandelen en inschatten van schades en risico's of het voeren van klantgesprekken, zo ontstaan er nieuwe verdienmodellen.

Lees ook de blog van Wilbert Schellens: Afvinken is niet voldoende. Een aanvulling voor iedere adviseur.

 

Hoe kan de adviseur omgaan met deze verandering?

Kunstmatige Intelligentie zal de werkzaamheden van de financieel adviseur makkelijker maken door kleine berekeningen en vergelijking af te handelen, zodat de adviseur meer persoonlijk advies kan geven. Het beroep verandert niet, alleen de werkzaamheden veranderen. Eerst was er geen internet en maar weinig mensen zagen de potentie van het internet. Nu gebruikt iedere adviseur het internet als ‘handige tool’ om werkzaamheden uit te voeren en belangrijker nog, de klant het beste advies geven.

Dus, de ontwikkeling ‘Kunstmatige intelligentie’ is een vooruitgang voor u als intermediair! Het is een nieuwe handige tool, net zoals het internet, die uw werkzaamheden iedere dag weer makkelijker zullen maken. En geloof mij, uw beroep zal blijven bestaan, want de behoefte aan persoonlijk advies zal altijd blijven bestaan!

Edon Kosters: “Uw beroep verandert niet, alleen de werkzaamheden binnen uw beroep veranderen.”

Waarom?!

De financieel adviseur is straks de bestuurder van Kunstmatige Intelligentie tools. Allerlei simpele beslissingen worden gemaakt door dergelijke tools, waardoor de adviseur meer tijd heeft voor de klant. De adviseur heeft nog alle touwtjes in handen, de adviseur maakt namelijk alle eindbeslissingen om het advies zo persoonlijk mogelijk te maken. Daardoor kan de adviseur haar klanten beter en efficiënter bedienen. Omarm de technologie en stoot het niet af.

Handboek-AOV-advies-MPADownload het handboek

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl