<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66962&amp;fmt=gif">

Wacht niet met het versterken van uw concurrentiepositie

0 reacties

Afgelopen juni heeft MeetingpointAdvies een onderzoek uitgevoerd onder regelmatige bezoekers van financieel adviseurs. Van tijd tot tijd wordt geschreven over de grote tech bedrijven en hun mogelijke plannen om verzekeringen te gaan aanbieden en adviseren. Een grote groep Nederlanders (60%) staat nog wantrouwend tegenover het afsluiten van een verzekering bij grote tech bedrijven, zoals Google, Facebook en Amazon. Echter achteroverleunen is geen optie voor de financieel adviseur, want de jongere generatie ziet duidelijke voordelen in de online dienstverlening door deze bedrijven. 

Een onveranderd belangrijk thema binnen de verzekeringsbranche is digitalisering. In de particuliere sector zien we dat er een prijzenslag gaande is. U als financieel adviseur levert maatwerk en extra service, maar online kan de klanten zelf al vergelijken of zelfs in een paar klikken een verzekering afsluiten. Bij zakelijke verzekeringen ligt de nadruk meer op maatwerk.   

Aanvullend verschijnen diverse fintech spelers op de markt. Fintech bedrijven sluiten verzekeringen af gebaseerd op data van klanten. Met alle beschikbare informatie kunnen risico’s worden geschat en hoeven de fintech bedrijven hun klanten niet te bestoken met vragen. Eenvoud is de toekomst. Uit ons onderzoekvan dit jaar blijkt dat 60% van de Nederlanders nog wantrouwend is tegenover het verzekeren bij de grote tech bedrijven als Facebook, Google en Amazon. De jonge generatie staat er duidelijk meer voor open dan de oudere generatie. De gevestigde moeten hierin dus wel mee. Anders gaan ze in de toekomst de concurrentiestrijd verliezen. 
Gratis vergelijking aanvragen

Eenvoud en gebruik van data zorgen voor lagere premies 

Een bekend voorbeeld is de Amerikaanse fintech onderneming Lemonade. Die biedt nu ook verzekeringen aan in Nederland. Een kenmerk van deze verzekeringen is eenvoud. Binnen een paar minuten verzeker je een huis, de spullen in huis en verzeker je schade door aansprakelijkheid. Door de eenvoud kan  Lemonade de premie laag houden; ze maken namelijk minder kosten dan traditionele verzekeraars In Nederland is Lemonade nog een kleine speler maar in potentie zijn ze groot. Vooral voor de jongere generatie omdat zij gewend zijn aan het afstaan van data en het afnemen van digitale diensten. 

Met data worden aanvraagprocessen versneld en vereenvoudigd. Bij het verzekeren van een huis kun je de klant bestoken met vragen voor een goede inschatting van het risico. Slimmer is om gebruik te maken van data. Er is namelijk al veel bekend over het te verzekeren huis. Aan de hand van de postcode kun je bijvoorbeeld de WOZ-waarde, het aantal vierkante meters in het huis en het type woning opvragen. Zo kun je vragen schrappen omdat je bepaalde zaken al weet. Door een goede inschatting van het risico, hoeven de meeste standaard aanvragen niet meer beoordeeld te worden door een acceptant. Dit geeft een kosten- en tijdbesparing en zorgt uiteindelijk voor een lagere premie. 

Ondersteuning onafhankelijk persoonlijk financieel advies 

MeetingpointAdvies biedt in dit veranderende verzekeringslandschap een belangrijk middel ter ondersteuning van een onafhankelijk persoonlijk financieel advies. Enerzijds door de financieel adviseurs te helpen bij de noodzakelijke kostenbesparingen. Een vergelijking van producten op een centrale plek bespaart kostbare tijd. Aanvullend vermindert MeetingpointAdvies het aantal invoerhandelingen door pre-fill van velden met behulp van data. 

Anderzijds kan je beter richten op het beste product voor de klant, wat verder gaat dan alleen de laagste prijs. Denk aan de beste voorwaarden voor een specifieke klant. En nog vele andere voordelen, bekijk ze hier Een stap vooruit met de digitalisering van MeetingpointAdvies. 

Blijf buiten de prijzenslag in de verzekeringswereld en maak nu vrijblijvend kennis met MeetingpointAdvies. 

Meer te weten komen over MeetingpointAdvies? Klik op de onderstaande knop:

Vraag vrijblijvende demo aan

Over de auteur.

Edon Kosters.

Edon Kosters.

Edon Kosters is Business Development Manager bij MeetingpointAdvies en verantwoordelijk voor alle producten gekoppeld aan het platform. Tevens schrijft Edon met regelmaat relevante artikelen voor de adviseur.

e.kosters@meetingpointadvies.nl